Barbaras rotfruktssallad

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Den här salladen blev jag bjuden på för många år sen av en arbetskamrat, sen var den ett stående inslag på julbordet i några år, nu hittade jag den igen, och blev sugen.

Ingredienser

  • 10-12 potatisar
  • ½ rotselleri
  • 1 stor palsternacka
  • ½ purjolök
  • 5 morötter
  • 5 ägg
  • 2 syrliga äpplen
  • ½ burk majonnäs
  • 1 burk crème fraiche
  • 1 tsk socker
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    Koka potatis, selleri, palsternacka och morötter mjuka, gärna dagen före så att allt har kallnat. Koka äggen i 6 minuter, och kyl av. Skär allt i små tärningar desto mindre desto godare slutresultat. Lägg allt i en stor skål som du kan blanda allt väl i, tillsätt majonnäs, crème fraiche, socker och krydda efter smak. Den här salladen är god med både fisk och kött.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben