Rotfruktssallad till vardags
En enkel bas som kan varieras i all oändlighet. Detta är min grund. Tillsätt vad du vill, eller olika tillbehör olika dagar för att skapa variation och få ut alla nyttigheter. Inte en massa socker eller annat i dressingen.
Annat som är gott att utöka med eller variera sig med är; persilja, ruccola och äpple
eller paprika och salladslök
eller lite linser eller bönor.
Ingredienser
Dressing
2 msk olivolja
2½ msk vatten
½-1 msk rödvinsvinäger
½-1 msk franska örter
Flingsalt
Salladsbas
100 g morot, ca 1 hel
100 g kålrot, ca ½ liten
250 g vitkål, ca en fjärdedel
10 blad basilika
Instruktioner
- Börja med att blanda ihop dressingen i botten på den bunke som du ska servera i, sparar disk och är enkelt att få med allt. Rör ihop olja, vinäger och vatten och krydda med salt och örter.
- Skala och grovriv moroten. Skala och skär kålroten i små bitar. Och hyvla vitkålen med osthyvel för bästa resultat.
Dela basilikabladen i mindre bitar. Ner med allt i dressingen och salladsskålen och rör om noga. Låt gärna stå kallt en stund.
Liknande recept
Kommentarer (0)