Rotfruktssallad till vardags

Serverar: 4-8 portioner

En enkel bas som kan varieras i all oändlighet. Detta är min grund. Tillsätt vad du vill, eller olika tillbehör olika dagar för att skapa variation och få ut alla nyttigheter. Inte en massa socker eller annat i dressingen. Annat som är gott att utöka med eller variera sig med är; persilja, ruccola och äpple eller paprika och salladslök eller lite linser eller bönor.

Ingredienser

  • Dressing
  • 2 msk olivolja
  • 2½ msk vatten
  • ½-1 msk rödvinsvinäger
  • ½-1 msk franska örter
  • Flingsalt
  • Salladsbas
  • 100 g morot, ca 1 hel
  • 100 g kålrot, ca ½ liten
  • 250 g vitkål, ca en fjärdedel
  • 10 blad basilika
  • Instruktioner

    1. Börja med att blanda ihop dressingen i botten på den bunke som du ska servera i, sparar disk och är enkelt att få med allt. Rör ihop olja, vinäger och vatten och krydda med salt och örter.
    2. Skala och grovriv moroten. Skala och skär kålroten i små bitar. Och hyvla vitkålen med osthyvel för bästa resultat. Dela basilikabladen i mindre bitar. Ner med allt i dressingen och salladsskålen och rör om noga. Låt gärna stå kallt en stund.

    Liknande recept

    4.5
    3 min
    1
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben