Barbros härliga laxrulle till förrätt.

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 25 minuter

Hittade receptet i en lokaltidning och testade den idag. Den var hur god som helst.

Ingredienser

  • Äggkaka
  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 2 ½ dl mjölk
  • ½ tsk örtsalt
  • 3 ägg
  • ½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 ½ dl crème fraihe
  • ½ 1 dl lättmajonnäs
  • 150 g finstrimlad rökt lax
  • 30 g röd stenbitsrom
  • 2 msk klippt dill
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Fräs ihop smör och mjöl. Späd med grädde och mjölk. Krydda. Låt sjuda 3-4 min. Tag kastrullen från plattan. Skilj gulor och vitor från äggen. Vispa ner gulorna i smeten tillsammans med bakpulver. Vispa vitorna styva och vänd ner dem. Bred smeten i en långpanna 30 gånger 40 cm med smörat bakplåtspapper. Grädda i 20-25 min i 200 gr. Tag ut äggkakan från ugnen och låt den svalna och stanna lite. Stjälp upp den på bakplåtspapper. Låt kallna under handduk.
    2. Blanda och bred på creme fraiche och majonnäs. Strö på små laxstrimlor, rom,dill,lök samt mal över lite svartpeppar. Rulla ihop från långsidan. Svep in i plast och kyl( gärna över natten). Skiva den i portionsbitar. Servera med en fräsch sallad.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 40 min
    16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben