Barockfruktfat med citronsås ock kokossmul

Serverar: 6 portioner

Nyår med Ernst ur ICAs Buffé

Ingredienser

  • ca 1 ½ kg blandad frukt, t ex ananas, kiwi, vindruvor, melon, fikon, jordgubbar
  • Kokossmul
  • 175 g kallt smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 50 g grovhackad vit choklad
  • 1 dl rörsocker
  • Citronsås
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk lemon curd (320 g)
  • Instruktioner

    1. Dagen före nyårsafton: Börja med kokossmulet. Sätt ugnen på 175 grader. Skär smöret i bitar. Mixa hastigt ihop alla ingredienser i en matberedare eller nyp med fingertopparna ihop en smulig massa. Fördela blandningen på en bakpappersklädd plåt. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 15 min, tills det fått lite färg. Låt svalna och rör runt med en gaffel för att göra smulor. Förvara i en tättslutande burk fram till servering.
    2. Nyårsafton: Gör citronsåsen. Vispa grädden fluffig. Blanda med lemoncurden. Ställ i kylen fram till servering. Ansa och skär frukterna i munsbitar. Ställ i kylen fram till servering.
    3. Nyårsafton ca 2 timmar före servering: Lägg upp frukten på ett vackert fat och låt den bli rumsvarm. Lägg upp citronsås och kokossmul i varsin skål Ställ såsen i kylen fram till servering. Låt var och en dippa fruktbitarna i citronsås och kokossmul .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben