Basilikakryddad kalkonfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Jättegott

Ingredienser

  • 1 kalkonbröstfilé, ca 1 kg
  • 100 g bacon
  • 4 msk finhackade basilikablad
  • Salt
  • Peppar
  • 3 - 4 tsk dijonsenap
  • 1 - 1 ½ dl nyriven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Strimla bacon. Hacka basilikan. Skär skåror på längden i filén och fyll dom med bacon och basilika. Salta och peppra. Lägg i en ugnsform och bred på senap och strö över osten. Stek i ca 1 timme eller tills köttermometern visar 70 gr i 175 gr. Tag ut filén och låt den vila ca 15 minuter i folie.
    2. Hasselbackspotatis och en sallad är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben