Basilikakyckling i vin

Serverar: 4 portioner

Har du provat att koka kyckling? Servera köttet i sitt spad, utan någon som helst redd sås. Det här är riktig smalmat som har mycket och mustig smak.

Ingredienser

  • 1 kyckling på 1 1/2 kg
  • 5 färska lökar
  • 5 späda morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lagerblad
  • 6 vitpepparkorn
  • Salt efter smak
  • 1 knippa färsk basilika
  • 1 knippa persilja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • Instruktioner

    1. Klyv kycklingen. Skrapa och skiva morötterna grovt, ansa löken och skala vitlöken. Hacka persiljan, ta vara på stjälkarna.
    2. Lägg kycklingen i en rejäl kastrull. Lägg i de hela vitlöksklyftorna, lagerbladet, pepparkornen, basilikan, persiljestjälkarna och 1 tsk salt. Häll på vinet och dessutom så mycket vatten att det täcker kycklingen.
    3. Koka upp och låt sjuda, kycklingen ska koka i ca 1 timme eller tills innertemperaturen är 85°. 15–20 minuter före full tid lägger du i morot och lök.
    4. Ta upp kycklingen och grönsakerna och lägg i en värmd skål eller ett djupt uppläggningsfat. Sila över buljongen och strö över den hackade persiljan.
    5. Servera i djup tallrik med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben