Har du provat att koka kyckling? Servera köttet i sitt spad, utan någon som helst redd sås. Det här är riktig smalmat som har mycket och mustig smak.
Ingredienser
1 kyckling på 1 1/2 kg
5 färska lökar
5 späda morötter
2 vitlöksklyftor
1 lagerblad
6 vitpepparkorn
Salt efter smak
1 knippa färsk basilika
1 knippa persilja
2 dl torrt vitt vin
Instruktioner
- Klyv kycklingen. Skrapa och skiva morötterna grovt, ansa löken och skala vitlöken. Hacka persiljan, ta vara på stjälkarna.
- Lägg kycklingen i en rejäl kastrull. Lägg i de hela vitlöksklyftorna, lagerbladet, pepparkornen, basilikan, persiljestjälkarna och 1 tsk salt. Häll på vinet och dessutom så mycket vatten att det täcker kycklingen.
- Koka upp och låt sjuda, kycklingen ska koka i ca 1 timme eller tills innertemperaturen är 85°. 15–20 minuter före full tid lägger du i morot och lök.
- Ta upp kycklingen och grönsakerna och lägg i en värmd skål eller ett djupt uppläggningsfat. Sila över buljongen och strö över den hackade persiljan.
- Servera i djup tallrik med kokt potatis.
Liknande recept
Kommentarer (0)