Basilikakyckling

Serverar: 4 portioner

Lätt att göra och gott!

Ingredienser

  • 1 påse (800 g) djupfryst klyftpotatis
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 4 tomater
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Tillaga potatisen enligt förpackningens anvisning.
    2. Skär en djup skåra längst med kycklingfilén. Fyll dem med hälften av basilikabladen. Stek kycklingfiléerna i olja ca 12 min per sida. Kontrollera att kycklingen är genomstekt. Skölj och halvera tomaterna. Låt dem steka med kycklingen några minuter vid sidan om i stekpannan.
    3. Mixa resten av basilikan med lite av matyoghurten. Rör i resten av matyoghurten och smaka av med resten av saltet, pepparn och pressade vitlöksklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Robjoo 7 oktober 2008

    Kanon god kycklingrätt har precis samma recept ...har gjort den flera gånger blir bara godare och godare. Basilikasåsen är grymt god blir ännu godare med 1-2 tsk flytande honung...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben