Citron- och basilikakyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Riktigt smarrig relativt snabblagad kyckling rätt, som gör sej utmärkt med pasta ,gärna med tagiatelle , Duger både som fest måltid eller vardag! Lite syrlig frisk smak av vinet och citronen. Tycker denna är jättegod! Frisk smak av medelhav!

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1dl vitt vin
  • 3 dl kraftig kyckling buljong (3dl vatten 1msk fond eller 1 kycklingbuljongtärning!)
  • 2 dl creme fraiche, vanlig eller lätt, kokbar
  • 1 citron
  • 1 kruka basilika
  • Olivolja att steka i
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Svarta oliver till garnering
  • Instruktioner

    Skär kyckligfileerna i grova bitar, bryn dom i lite olja. salta peppra och ställ åt sidan. Skala och hacka vitlök och gul lök ,fräs i olja utan att det tar färg . Häll i vin och buljong , låt sjuda tills hälften återstår. Rör i cremefraiche , rivet citronskal och bladen från basilika krukan. Mixa slätt med stavmixer! Lägg i kycklingen i såsen och låt sjuda 3-4 min. Garnera med svarta oliver! Servera med pasta ris eller bulgur! Bon apetit! Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    The_mama97mia 28 juli 2009

    Hade detta recept som grund, men inget vitt vin o bara några msk matlagningsgrädde ist f Cr Fr. O så brynte jag inte kycklingen utan den fick koka i buljongen. Det blev jättegott, men jag ger en 4 eftersom jag inte följt receptet ordentligt.

    LadyBump 6 mars 2010

    Jag har lagat denna rätt många gånger sedan den var införd i Buffé 4/2007 och det är verkligen en jättegod kycklingrätt!. Det är av min 9-årigas sons favoriträtter. Rätten lyfts av det vita vinet, så det bör man inte hoppa över tycker jag. Även de svarta (Calamata)oliverna är en ingrediens som lyfter rätten. TIPS! Såsen kan bli litet rinnig så jag brukar reda av med ett par msk riven Parmesanost, vilken även bidrar till en fylligare smak.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben