Pad Gai Fak Thong ( Basilikakyckling med pumpa)

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En enkel och god rätt som passar bra så här på hösten.

Ingredienser

  • 0,5 dl vegetabilisk olja
  • 2 tsk fint hackad vitlök
  • 1,5 msk röd currypasta
  • 500 g kycklingfilé
  • 500 g pumpa
  • 2 msk fisksås
  • 1 tsk strösocker
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 uppvispat ägg
  • 0,5 dl löst packad thaibasilika (horapa)
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i 1,5 cm tärningar. Skär pumpan i 0,5 cm skivor och därefter i 2 cm fyrkanter.
    2. Hetta upp en wok i 30 sekunder och häll i oljan. Tillsätt vitlök när oljan är het och fräs 5 sekunder. Tillsätt currypasta. Fräs i 15 sekunder. Lägg i kycklingen och woka tills kycklingen täcks av currypasta, ca. 30 sekunder. Tillsätt pumpa, fisksås och socker. Woka tills pumpan är mjuk, 5-6 minuter. Häll i kycklingbuljongen, 2 msk i taget, så fort pumpan fastnar i woken. Tillsätt ägget. Rör kraftigt tills det stelnat, ca. 15 sekunder.
    3. Strö över basilika, blanda väl och lägg upp rätten på ett serveringsfat. Servera genast.

    Liknande recept

    5
    1 h 45 min
    1
    2

    Kommentarer (1)

    tiili2000 1 november 2008

    Supergod kyckling, både barn och vuxna gillade den, :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben