Basilikapannacotta med apelsin och jordgubbar

Serverar: 4 portioner

God och otroligt läcker pannacotta med ljuvliga smakkombinationer.

Ingredienser

  • 2 dl plockade basilikablad (2 dl motsvara ca 1 kruka)
  • 2½ gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1½ dl mjölk
  • 4 msk socker
  • Finrivet skal av ½ apelsin
  • Garnering
  • Jordgubbar
  • Basilika
  • Servering
  • Vaniljskorpa
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Lägg basilikabladen i kokande vatten ca 15 minuter. Häll av och kyl genast i iskallt vatten. Krama ur vätskan ur basilikabladen.
    2. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Ta upp, skaka av och lägg i gelatinbladen. Rör om tills gelatinbladen smälter. Blanda i socker och apelsinskal.
    3. Mixa basilika och ca 1 dl av gräddkoket (för 4 port). Blanda det med resten av gräddkoket. Låt stå ca 30 minuter. Sila gräddkoket genom en finmaskig sil och häll i 4 portionsformar eller glas. Låt stelna i kylen i 3-4 timmar.
    4. Garnera med jordgubbar och basilika. Servera gärna med en vaniljskorpa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben