Basilikasås

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 3 minuter

Denna sås är mycket god och jag använder den till pasta med kyckling, kycklingsallad och mycket annat.

Ingredienser

  • 1 rejäl kruka basilika
  • 3 msk majonnäs
  • 2 dl creme fraische
  • 1 knivsudd sambal oelek
  • 1 klyfta vitlök
  • Salt
  • Svartpeppar från kvarn
  • Instruktioner

    1. I en mixer, klipp ner basilikan i grova bitar med stjälkar och allt. Tillsätt majonnäs, pressad vitlök och Sambal oelek. Kör mixern. Tillsätt Creme Fraische, salt och peppar och kör igen. Kan användas till;
    2. Blanda såsen med stekt, skivad kycklingfilé och lägg ovanpå tagliatelle tillsammans med vitlöksfrästa sockerärtor och champinjoner.
    3. Fyll en baugette med kycklingen och såsen, parmesanflagor, soltorkade tomater, körsbärstomater och sallad.
    4. Lägg sås och kycklingblandningen på en skiva lantbröd. Runt brödskivan på tallriken läggs blandad sallad och sedan flagar man färsk parmesan över allt med en osthyvel. Stänk över en god olivolja och strö lite flingsalt över salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Heisjo 12 februari 2010

    Underbar sås med lagom med sting:-) Rekommenderas varmt. Passar utmärkt till parmesanpanerad kycklingfilé

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben