Basilikatonfisk med spagetti

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

God tonfisksås till spagetti

Ingredienser

  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 500 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 kruka basilika
  • 2 burkar tonfisk i vatten, à 200 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 citron
  • 4 port spagetti
  • Instruktioner

    1. Skala lök och vitlök. Skiva rödlöken och finhacka vitlöken.
    2. Fräs löken i olivolja, tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med några minuter. Tillsätt vatten, tomaterna och buljongtärningen, koka sakta i ca 10 minuter.
    3. Plocka och skär basilikan. Låt tonfisken rinna av. Smula ner tonfisken i såsen, tillsätt basilika, krydda med salt, peppar och citronsaft.
    4. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen.
    5. Servera tonfisksåsen med spagetti och riven parmesan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MalinF 15 november 2009

    Det här var riktigt gott, kan bero på att jag är otroligt svag för tonfisk:) Serverade det med spagetti och varm majs.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben