Bavaroise på yoghurt

Serverar: 6 portioner

Mycket god!

Ingredienser

  • 2 dl turkisk eller grekisk yoghurt
  • ½ vaniljstång
  • 2 gelatinblad
  • 2 äggulor
  • ¾ dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 6 tsk lemon curd
  • Servering
  • Bär eller frukt
  • Instruktioner

    1. Blanda vanilj och yoghurt i en kastrull.
    2. Vispa äggulor och socker.
    3. Lös gelatinbladen i kallt vatten.
    4. Blanda äggsmeten och yoghurt till en krämig sås, koka ej! Blanda i gelatinet, låt svalna.
    5. Vispa grädden hårt och blanda i smeten.
    6. Lägg 1 tsk lemon curd i en portionskopp eller 6 tsk i en form. Häll på yoghurtblandningen, ställ kallt 2 timmar

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben