Bekväm ris- och korvlåda

Serverar: 4 portioner

Ännu en favorit från mammas dagis. Ungarna blev vilda när den här rätten stod på menyn!

Ingredienser

  • 2 dl långkornigt ris
  • 2 gula lökar
  • 1 burk redd champinjonsoppa
  • 3 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • vitpeppar
  • 8 varm- eller wienerkorvar
  • ev 8 skivor bacon
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Smörj ett ugnssäkert fat.
    2. Skala och hacka löken ganska fint och strö den över riset. Rör samman soppa och vatten till en klimpfri sås och tillsätt salt och vitpeppar. Häll såsen över riset och täck med aluminiumfolie. Koka riset i 225° ca 25 minuter. Ta av foliet och lägg korvarna ovanpå riset, ev virade med bacon, och strö över ost.
    3. Sätt in i ugnen igen, nu utan folie, och gratinera tills riset är kokt och allt fått läcker, guldbrun färg, ca 15 minuter.
    4. Servera med tomatsallad och gröna bönor eller ärter.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    4-6
    4
    3
    40 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben