Belöningsfilé med kantareller

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Perfekt att bjuda på om man ska ha gäster!

Ingredienser

  • 1 hel fläskfilé
  • 2 pkt bacon
  • 5 hg kantareller
  • 1 msk flytande smör (till stekning)
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 purjolök
  • 2½ msk dijon senap
  • 2 tärningar köttbuljong
  • Instruktioner

    1. Börja med att klippa bacon i mindre bitar och stek så det blir knaprigt. Lägg därefter på en pappersbit så fettet får rinna av.
    2. Skär fläskfilé i mindre bitar ca 2x2 cm och stek så det får fin färg samtiidigt som du steker kantarellerna i separat stekpanna.
    3. Strimla purjolök och lägg i stekpannan tillsammans med köttet, tillsätt därefter kantarellerna tillsammans med senap, buljong samt matlagningsgrädden, blanda och låt koka upp.
    4. Sänk värmen och låt småputtra utan lock 3-5 min. Smaka av med salt och peppar.
    5. Strö över baconet och servera med hemmagjord klyftpotatis och en fräsh grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    vrccmember 5 januari 2012

    En jättergod maträtt, som jag serverade "miasvantes" potaischeescake till. Deta blev mycket omtyckt av alla i familjen. Belöningsfilen blir återkommande på vårt bord

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben