Berits limpor

Den här limpan skall alltid bakas till jul. Den är mycket god, barn gillar den.

Ingredienser

  • 4 dl mjölk 37 grader
  • 4 dl vatten 37 grader
  • 3 dl sirap
  • 1 msk salt
  • 50 g jäst
  • 1 msk anis
  • 1 msk fänkol
  • 4 dl rågmjöl
  • Vetemjöltill en passlig deg, ca 5-10 dl
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienser till en passlig deg . Låt jäsa till sin dubbla storlek.Knåda den.
    2. Baka ut dem till 4 limpor ,runda eller avlånga. Låt limporna jäsa tills de blir gräddningsklara .
    3. Blanda ihop lite sirap och vatten och pensla dem . Sätt in dem i ugnen i 200 grader tills de blir passligt bruna .
    4. Man kan pensla en gång till under gräddningen. Vira in dem i en handduk tills de svalnar .
    5. Lycka till.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1

    Kommentarer (2)

    ennair09 14 februari 2009

    Hej! Berits limpor håller just på och jäser. Andra gången den här veckan som jag bakar dem.De är såååå goda. Tack för receptet på limporna. Jag fick det för mer än 30 år sedan när jag flyttade hit. Alla dagar är vän dagar, så ha en bra dag i morgon också.

    Jalin81 21 maj 2009

    Jag har ett nästan likadant recept men större mjölmängd 16-18 dl vetemjöl. De brukar jag pensla endast med ägg. Funkar jättebra!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben