Berits russinkaka

Mycket god och lite ovanlig . Står sig bra och blir bara godare.

Ingredienser

  • 1 ½ kkp russin
  • 2 kkp vatten
  • 2 kkp socker
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 tsk kardemumma
  • Rivet apelsinskal
  • 3 ½kkp vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2-3 ägg
  • Instruktioner

    1. Först kokar man russin och vatten i 8 minuter. Sen rör man ner socker, margarin, kardemumma och apelsinskal. Blanda mjölet och bikarbonat och rör ner det. Sist rör man i äggen .
    2. Gräddas i 200 grader i ca 40-60 minuter, man skall känna med en sticka.

    Liknande recept

    5
    15 min
    28-30
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben