Bertils nyttiga limpor

Serverar: 3 portioner

Tid: 1 timme

Snabbakade limpor, med mycket fibrer.

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 5 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrö
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 l filmjölk
  • 2 dl sirap
  • Instruktioner

    Blanda alla torra ingredienser väl. Tillsätt sirap och fil. Fördela i tre väl smorda avlånga formar. Grädda i nedre delen av ugnen i 200grader i 45 minuter. Sänk värmen till 150 grader och grädda ytterligare 15 minuter. Täck gärna med folie i slutet av gräddningen. Man kan också tillsätta russin och / eller lingonsylt i degen för att förhöja smaken.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    2 h 30 min
    3
    1

    Kommentarer (2)

    hybrex 19 juli 2010

    Ja, nog alltid är det Bertils nyttiga bröd. 2dl sirap

    mafia 8 augusti 2010

    Jag kanske ska kalla det halvnyttiga limpor och halvera sirapsmängden?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben