Biff Greta

Serverar: 4 portioner

Senapsmarinerad oxfilé serveras med råstekt potatis. En riktig klassiker!

Ingredienser

  • 600 g oxfilé
  • 2 st gula lökar
  • 10 st medelstora potatisar
  • Smör till stekning
  • 3 msk ljus fransk senap
  • 2 st äggulor
  • Salt
  • Peppar
  • Hackad persilja, till servering
  • Instruktioner

    1. Tärna köttet i drygt centimeterstora bitar. Skala och hacka löken fint. Skala och skär potatisarna i centimeterstora tärningar. Koka potatistärningarna i lättsaltat vatten några minuter. Slå potatisen i durkslag och låt rinna av väl. Stek sedan potatisen färdigt i smör i en stekpanna.
    2. Blanda senap, äggulor, lök och köttärningar i en bunke. Hetta upp en stekpanna ordentligt, smält en klick smör i pannan och stek köttblandningen hastigt, ungefär som en omelett. Salta och peppra.
    3. Lägg upp potatis på ena halvan av ett uppläggningsfat eller tallrikar och kött på den andra.
    4. Strö hackad persilja över och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben