Oavsett om den grillas på kolgrillen eller i en grillstekpanna blir den här möra biffen något alldeles speciellt. Lök och ananas hör till.
Ingredienser
4 skivor mörad rostbiff à 125-150 g
1 stor gul lök
1 stor grön paprika
1 burk ananas i skivor eller 1 färsk ananas
2 msk olja
1 nypa paprikapulver
½-1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
Instruktioner
- Ta fram köttet så att det får rumstemperatur. Skala och skiva löken i ca 1 cm tjocka ringar. Skölj och kärna ur paprikan, skär den i 2-3 cm stora bitar.
- Torka av köttet med hushållspapper. Blanda paprikapulver och olja och pensla köttskivorna med detta på båda sidor. Täck över och ställ kallt.
- Låt den konserverade ananasen rinna av i en nätsil eller skär ut stocken och skala den färska ananasen. Skär den sedan i ca 1 cm tjocka skivor.
- Sätt på grillen. Lägg biffarna, ananasskivorna, paprikabitarna och lökskivorna på grillgallret och grilla i 5-7 minuter. Pensla ev grönsakerna och ananasskivorna med paprikaoljan. Vänd en gång under grillningen. Krydda de färdiga biffarna med salt och peppar. Servera med ris eller ugnsbakade potatishalvor.
Liknande recept
Kommentarer (0)