Biff Hawaii

Serverar: 4 portioner

Oavsett om den grillas på kolgrillen eller i en grillstekpanna blir den här möra biffen något alldeles speciellt. Lök och ananas hör till.

Ingredienser

  • 4 skivor mörad rostbiff à 125-150 g
  • 1 stor gul lök
  • 1 stor grön paprika
  • 1 burk ananas i skivor eller 1 färsk ananas
  • 2 msk olja
  • 1 nypa paprikapulver
  • ½-1 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ta fram köttet så att det får rumstemperatur. Skala och skiva löken i ca 1 cm tjocka ringar. Skölj och kärna ur paprikan, skär den i 2-3 cm stora bitar.
    2. Torka av köttet med hushållspapper. Blanda paprikapulver och olja och pensla köttskivorna med detta på båda sidor. Täck över och ställ kallt.
    3. Låt den konserverade ananasen rinna av i en nätsil eller skär ut stocken och skala den färska ananasen. Skär den sedan i ca 1 cm tjocka skivor.
    4. Sätt på grillen. Lägg biffarna, ananasskivorna, paprikabitarna och lökskivorna på grillgallret och grilla i 5-7 minuter. Pensla ev grönsakerna och ananasskivorna med paprikaoljan. Vänd en gång under grillningen. Krydda de färdiga biffarna med salt och peppar. Servera med ris eller ugnsbakade potatishalvor.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben