Biff med svart bönsalsa

Serverar: 4 portioner

Bönsalsan fyller munnen med fräscha och djärva smaker av koriander, chili, lime och spiskummin och ger karaktär åt den grillade biffen.

Ingredienser

  • 400 g svarta bönor, sköljda och avrunna
  • 2 stora tomater, tärnade
  • 1 gul eller röd lök, hackad
  • ½ dl färsk koriander, finhackad
  • ½ tsk chiliflingor
  • 1 tsk färskpressad limesaft
  • ½ tsk malen spiskummin
  • 0.25 tsk salt
  • 0.25 tsk kajennpeppar
  • 600 g flankstek
  • Instruktioner

    1. Hetta upp grillen. Slå bönor, tomater, lök, koriander, chiliflingor, limesaft, spiskummin, salt och kajennpeppar i en skål och blanda väl. Täck över och låt dra i rumstemperatur tills det är dags för servering.
    2. Grilla flanksteken sex minuter på varje sida och låt den sedan vila fem minuter.
    3. Lägg över köttet på en skärbräda och skär det i skivor tvärs över köttets fibrer. Lägg upp skivorna på ett fat och portionera ut salsan ovanpå. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben