Biff- och ostsallad med druvor

Serverar: 4 portioner

Saftiga blå druvor ger en överraskande arom till den här mustiga spenatsalladen med grillad biff och ädelost. En perfekt måltid en varm sommarkväll.

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 450 g flankstek
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • 2 l späd spenat, ansad, ca 300 g
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 200 g cocktailtomater, halverade
  • 200 g blå druvor, kärnfria, halverade
  • 3 msk italiensk salladsdressing
  • 1 dl ädelost, smulad
  • Instruktioner

    1. Hetta upp olja i en stor stekpanna. Stek flanksteken och krydda under tiden med svartpeppar på båda sidor. Stek fyra-sex minuter på varje sida tills köttet är mediumstekt. Ta upp det ur stekpannan och låt vila på skärbräda under aluminiumfolie.
    2. Blanda spenat, rödlök, tomater och druvor i en stor skål. Ringla över dressingen och vänd salladen så att den täcks av dressing. Fördela salladen på fyra tallrikar.
    3. Skiva steken i tunna strimlor. Fördela köttet på salladen och strö över osten. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben