Biff Royale

Serverar: 4 portioner

Saftig rostbiff som har stekts på svag värme serveras här med smakrika tillbehör - det blir både en hälsosam och kunglig måltid.

Ingredienser

  • Rostbiff, hel bit à ca 600 g
  • 8 salladslökar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • 100 g champinjoner
  • Marinad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1½ dl köttbuljong
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 krm timjan
  • Till serveringen
  • 800 g kokt ris
  • 300 g haricot verts
  • 200 g cocktailtomater
  • Instruktioner

    1. Blanda pressad vitlök, buljong, olja, vinäger, peppar och timjan till marinaden i en stor skål. Blanda noga. Ansa, skölj och skiva salladslöken. Putsa köttet. Lätt ner köttbiten och hälften av löken i marinaden, täck över med plastfolie och ställ in i kylen 30 minuter.
    2. Värm ugnen till 125 grader. Torka av köttet och lägg det i en liten ugnspanna. Stek i ugnen under ca 1 timma eller tills en köttermometer visar 65-70 grader. Pensla köttet med marinaden under stekningen.
    3. Fräs löken och champinjonerna i en stekpanna i 5-10 minuter. Låt köttet vila inlindat i folie i ca 15 minuter och skär sedan upp det i 8 skivor. Servera köttet tillsammans med tillbehören.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben