Biffcurry Madras

Serverar: 4 portioner

Denna heta och kryddiga indiska biffcurry är fylld av smaker och ett ljuvligt val även till bjudningen.

Ingredienser

  • 750 g högrev, skuren i 2 cm bitar
  • 2 msk mald gurkmeja
  • 1 msk korianderfrön
  • 1 msk spiskumminfrön
  • 4 torkade röda chilifrukter
  • 2 stora silverlökar, grovt hackade
  • 6 vitlöksklyftor, grovt hackade
  • 5 cm ingefära, grovt hackad
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 2 msk korianderblad
  • Instruktioner

    1. Lägg köttet i en skål av glas eller porslin och blanda ner gurkmejan. Blanda väl så att köttet täcks. Ställ åt sidan fram till användning.
    2. Hetta upp koriander- och spiskumminfrön tillsammans med chilin i en torr stekpanna och rosta under omrörning två-tre minuter tills blandningen börjar dofta. Låt svalna och lägg över i en kryddkvarn eller mortel och mal eller stöt till ett fint pulver.
    3. Lägg lök, vitlök och ingefära i en mixer eller matberedare eller i en mortel och mixa eller stöt till en slät pasta.
    4. Hetta upp oljan i en stor tjockbottnad stekpanna på hög värme. Tillsätt lökpastan och fräs åtta-tio minuter under omrörning tills gyllene. Tillsätt kryddblandningen och fräs två-tre minuter tills kryddorna börjar dofta.
    5. Lägg i köttet och bryn under omrörning fyra-fem minuter. Tillsätt 5 dl vatten, koka upp och sänk till låg värme. Låg köttet sjuda 75 minuter tills mört. Blanda ner citronsaft, garnera med koriander och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben