Indisk currygryta med tillbehör

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Indisk currygryta med tillbehör. Det är tillbehören som gör denna rätt så god.

Ingredienser

  • 1 stor färsk helst ekologisk eller majskyckling i delar
  • 2-3 goda äpplen i små bitar
  • 2-3 stora lökar i små bitar
  • ½-1 dl Santa Maria Curry Madras )låter mycket men ta det eller mer)
  • 1 msk timjan
  • 1 röd chilli mild
  • 1 grön chilli mild
  • 5 dl vatten, tillsätt mer om det behövs
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • 2 bananer, skivade
  • 2 kiwi
  • 2 mandariner
  • 1 ananas, färsk eller burk
  • Cocosflingor
  • Jordnötter
  • Cashewnötter
  • Mango chutney mild, hot och spicy hot )finns burkar i affären om du inte gör egen)
  • Instruktioner

    1. Häll vatten i en kastrull sätt på spisen. Hacka äpple och lök fint, den ska koka sönder helt, häll i kastrullen. Tillsätt curry, timjan och chili. Tillsätt kycklingen, skall inte fräsas bara kokas.
    2. Koka kycklingen till köttet släpper från benen. Ta upp kycklingen ur grytan och plocka bort kycklingens skinn och alla ben från köttet. Lägg tillbaka köttet i grytan håll den varm.
    3. Grytan ska vara en anings het med kraftig currysmak Serveras med jasminris. Det är tillbehören som gör denna rätt så god.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    cittaprazama 14 september 2012

    vad är currymadras? säs? krydda?

    julles99 14 september 2012

    Madras Curry sägs härstamma från södra Indien och har fått sitt namn från staden Madras nu kallas Chennai. Det är vanlig gul curry som finns i affärer bara du inte tar Thai Curries. Curries i Thailand skiljer sig huvudsakligen från curryrätter i indiska köket. Bara så att man inte tar fel smaken ärr så olika.

    julles99 14 september 2012

    Madras Curry krydda

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben