I Indien betyder curry gryta. Den här curryn är kryddad med garam masala, som betyder het kryddblandning.
Ingredienser
500 g färsk rostbiff
2 vitlöksklyftor
Smör
1 tsk salt
1 msk tomatpuré
1 tsk mald ingefära
1 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 tsk chilipeppar
2 ½ dl Kelda mellangrädde
Färsk koriander
Instruktioner
- Skär köttet i strimlor.
- Skala och hacka vitlöken.
- Bryn köttet i smör i en stekpanna. Salta och lägg över i en gryta.
- Fräs vitlök, tomatpuré och alla kryddor i smör, häll på grädden. Rör ner i grytan och låt sjuda ca 30 min.
- Garnera med färsk koriander.
- Servera med bulgur eller perbolied ris, gärna fullkorn och matyoghurt.
- Snabbtips! Den smakfulla grytan kan bli en riktig snabbgryta om du använder utskuren biff eller entrecote, koktiden blir då ca 5 min.
Liknande recept
Kommentarer (0)