Biffcurry

Serverar: 4 portioner

I Indien betyder curry gryta. Den här curryn är kryddad med garam masala, som betyder het kryddblandning.

Ingredienser

  • 500 g färsk rostbiff
  • 2 vitlöksklyftor
  • Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chilipeppar
  • 2 ½ dl Kelda mellangrädde
  • Färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor.
    2. Skala och hacka vitlöken.
    3. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Salta och lägg över i en gryta.
    4. Fräs vitlök, tomatpuré och alla kryddor i smör, häll på grädden. Rör ner i grytan och låt sjuda ca 30 min.
    5. Garnera med färsk koriander.
    6. Servera med bulgur eller perbolied ris, gärna fullkorn och matyoghurt.
    7. Snabbtips! Den smakfulla grytan kan bli en riktig snabbgryta om du använder utskuren biff eller entrecote, koktiden blir då ca 5 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben