Exotisk biffcurry

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Ätit detta och det är kanongott!

Ingredienser

  • 500 g rostbiff
  • 1 gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 3 msk flytande margarin t ex mjuka milda
  • 3 tsk kockens curry
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 burk krossad tomat, 400g
  • ½ dl vatten
  • 2 msk konc kalvfond
  • ¾ krm kockens svartpeppar, nymalen
  • Instruktioner

    1. Tärna köttet i ca 1 cm stora tärningar. Skala och dela löken i fyra delar och skiva. Mjukfräs löken i hälften av det margarinet på svag värme i en gryta. Låt curryn fräsa med mot slutet.
    2. Tillsätt ingefära, krossad tomat, vatten, kalvfond och svartpeppar. Bryn köttet i resten av margarinet på medelstark värme i en stekpanna.
    3. Lägg över köttet och låt grytan koka ca 20 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med med kokt ris, gärna jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben