Biffcurry från Malaysia

Serverar: 6 portioner

Det här är en traditionell malaysisk rätt som tillreds på mindre än en timme men som ändå får originalgrytans fyllighet.

Ingredienser

  • 1 kg grytbitar
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 burk Mussaman currysås
  • 2½ dl vatten
  • Till riset
  • 1½ dl långkornigt ris
  • 1 gul lök
  • 6 dl kycklingbuljong
  • Instruktioner

    1. Rumstemperera och putsa köttet. Skala och hacka 1 gul lök. Smält matfettet i en stor stekgryta. Fräs lök och grytbitar snabbt tills köttet är vackert brynt runt om.
    2. Skala och finhacka vitlöken och blanda ner den tillsammans med ingefära och currysås i 2½ dl vatten.
    3. Lägg på locket, koka upp och låt småputtra ca 40 minuter eller tills köttet är mört och såsen har tjocknat. Rör om då och då.
    4. Hacka den andra löken och häll ner den tillsammans med riset och kycklingbuljongen i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda under lock ca 20 minuter eller tills all vätska har kokat in. Låt riset stå 5 minuter under lock innan det serveras till grytan.
    5. Egen Mussaman currysås: Mixa ihop 1 msk fiskfond, 1 gul lök, 2 vitlöksklyftor, 1 grön urkärnad chilifrukt och 1 tsk paprikapulver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben