Biffgryta Cajun

Serverar: 4 portioner

Cajunkrydda ger extra sting till den här värmande grytan med strimlad biff, selleristjälkar, grön paprika och tomater.

Ingredienser

  • 600 g ryggbiff
  • 1 stor gul lök
  • 2 selleristjälkar
  • 1 grön paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater på burk
  • 2 msk tomatpuré
  • ½-1 tsk cajunkrydda
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor, cirka 5x½ cm. Hacka löken och sellerin. Kärna ur paprikan och tärna den fint. Finhacka vitlöken. Hetta upp 2 msk olja i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i köttstrimlorna och bryn dem runtom fyra-fem minuter. Lägg över köttet på ett fat.
    2. Tillsätt resten av oljan till stekpannan och lägg i lök, selleri och paprika. Sänk till medelvärme och fräs två-tre minuter under omrörning tills grönsakerna börjar bli mjuka. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare 30 sekunder under omrörning.
    3. Tillsätt köttstrimlorna till grönsakerna. Blanda ner tomater, tomatpuré och ½ tsk cajunkrydda. Låt sjuda ca åtta minuter tills såsen reducerats något. Smaka av med salt, peppar och cajunkrydda och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben