Cajunkrydda ger extra sting till den här värmande grytan med strimlad biff, selleristjälkar, grön paprika och tomater.
Ingredienser
600 g ryggbiff
1 stor gul lök
2 selleristjälkar
1 grön paprika
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
400 g krossade tomater på burk
2 msk tomatpuré
½-1 tsk cajunkrydda
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
- Skär köttet i strimlor, cirka 5x½ cm. Hacka löken och sellerin. Kärna ur paprikan och tärna den fint. Finhacka vitlöken. Hetta upp 2 msk olja i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i köttstrimlorna och bryn dem runtom fyra-fem minuter. Lägg över köttet på ett fat.
- Tillsätt resten av oljan till stekpannan och lägg i lök, selleri och paprika. Sänk till medelvärme och fräs två-tre minuter under omrörning tills grönsakerna börjar bli mjuka. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare 30 sekunder under omrörning.
- Tillsätt köttstrimlorna till grönsakerna. Blanda ner tomater, tomatpuré och ½ tsk cajunkrydda. Låt sjuda ca åtta minuter tills såsen reducerats något. Smaka av med salt, peppar och cajunkrydda och servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)