Spansk biffgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 4 timmar 15 minuter

Lite synd att använda biff tyckte vi. Kommer att använda annat nötkött nästa gång.

Ingredienser

  • 4 biffar (à ca 200 g och ca 3 cm tjocka)
  • 1 lök
  • 3 paprikor (t.ex. en av varje färg
  • 250 g körsbärstomater
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 cl extra virgine olivolja
  • 250 ml rött vin
  • 1 kg potatis
  • 100 g gröna oliver (utan kärna)
  • Aluminiumfolie
  • Instruktioner

    Ta ut biffarna ca 2 timmar i förväg . Skala och hacka löken grovt. Skiva paprikorna i små bitar. Salta och peppra biffarna, vänd dom i vetemjölet. Stek biffarna i olja ca 2 minuter per sida, fördela köttet i en ungsfast form. Värm ugnen 175 grader. Stek löken, vitlöken, paprikorna och tomaterna, smaka av med salt och peppar. Häll i vinet och 200 ml vatten, låt koka ca 2 minuter. Fördela över köttet och sätt i ugnen ca 2 timmar. Koka potatisen, halvera oliverna. Spara 200 ml av potatisvattnet, purera potatisen med vattnet och olivoljan. Häll i oliverna och smaka av med salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben