Spansk potatisgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Potatisgratäng med lite hetta.

Ingredienser

  • 675 g tärnad fast potatis
  • 3 msk olivolja
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 400 g konseverade plommontomater, hackade
  • 75 g skivad chorizokorv
  • 1 urkärnad och strimlad grön paprika
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 25 g urkärnade oliver, svarta eller gröna
  • 6 ägg
  • 1 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Koka potatistärningarna i en kastrull i 10 minuter, eller tills de har mjuknat. Låt dem rinna av och ställ åt sidan.
    2. Hetta upp oljan i en stor stekpanna, lägg i lök och vitlök och stek försiktigt tills löken mjuknat.
    3. Blanda i tomaterna och koka på låg värme i ca 10 minuter, tills blandiningen reducerats en smula. Rör om då och då under tiden.
    4. Blanda potatis i kastrullen med chorizo, paprika, paprikapulver, chilipulver och oliver. Krydda efter smak med salt och vitpeppar. Koka under konstant omrörning i 5 minuter. Lyft över i en låg ugnsfast form.
    5. Gör 6 små hålor överst i blandningen med baksidan av en sked och knäck försiktigt ner ett ägg i var och en av dem. Salta och peppra lite på äggen.
    6. Grädda i ugn på 220 grader i 5-6 minuter, eller tills äggen är precis kokta och har stelnat.
    7. Strö över hackad persilja och servera med knaprigt bröd

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben