Biffpanna

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Färgglad, enkel och god!

Ingredienser

  • 400 g strimlat nötkött
  • 1 gul lök
  • 1-2 morötter
  • 1 dl strimlad vitkål
  • 1 dl gröna ärtor
  • 3 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 msk grädde
  • 2 tsk soja
  • Smör till stekning
  • Idealmjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Skala och hacka morot i tunna skivor. Strimla vitkålen, enklast med osthyvel. Bryn smöret i gjutjärnspanna/-gryta. Lägg i köttet tills det fått fin stekyta. Salta och peppra. Lägg undan köttet och fräs löken, morötterna och vitkålen något.
    2. Lägg tillbaka köttet i pannan, häll på vatten, buljongtärning och tomatpuré. Låt puttra tills buljongtärningen lösts upp. Red med idealmjöl till önskad konsistens.
    3. Häll på grädde och soja, låt puttra i 20 min. Tillsätt ärtorna efter halva tiden. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben