Viktors heta biffpanna

Serverar: 4 portioner

En välkryddad anrättning med fin chilismak. Ännu godare blir den om du tillagar den dagen innan den ska serveras.

Ingredienser

  • 600 g benfritt nötkött, t ex utskuren biff eller fransyska
  • 2 gula lökar
  • 1 liten grön paprika
  • 1 liten röd paprika
  • 1 liten gul paprika
  • 1 msk matolja
  • 1/2 - 1 msk chilipeppar
  • 1 burk passerade tomater, 400 g
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 - 1 tsk salt
  • 1/2 - 1 tsk chilipulver
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl jordnötter
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar, lökarna i klyftor och paprikorna i bitar. Värm oljan i en stekgryta och bryn köttet runtom tills det fått färg. Blanda ned lök, paprika, chilipeppar, tomater, buljongtärning, vitlök, salt och kryddor. Låt det småkoka under lock ca 45 minuter. Blanda ned jordnötterna och smaka av.
    2. Servera biffpannan rykande varm.
    3. Chilipeppar har stark smak, så pröva dig försiktigt fram till rätt mängd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    inbj502 8 mars 2016

    Det ska vara 5 stjärnor, toppengod.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben