Snabb biffpanna med äpple och pepparrot

Serverar: 4 portioner

Snabbt och gott!

Ingredienser

  • 8 skivor lövbiff, ca 400 g
  • 1 äpple
  • 1 dl vatten
  • 1 msk äppeljuice, koncentrerad
  • ½ msk kalvfond
  • 2 dl purjolök skivad
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk pepparrot, färsk, riven
  • 1 dl salladslök finskuren
  • ½ paket bacon, skivad
  • 12 potatisar
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka potatisen.
    2. Strimla bacon och knaperstek. Strimla rostbiffen. Kärna ur och skär äpplet i klyftor.
    3. Stek köttet, purjolök och äppelklyftor hastigt i en het panna. Häll på kalvfonden, äppeljuice och vatten. Låt biffpannan puttra några minuter och tillsätt sedan knaperstekt bacon och salladslök.
    4. Servera med riven pepparrot och kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben