Fransk biffpanna

Serverar: 4 portioner

En mustig köttgryta efter fransk förebild.

Ingredienser

  • 500 g utskuren biff eller rostbiff
  • 2-3 skivor rimmat fläsk, ca 100 g
  • 4 schalottenlökar eller 1 gul lök
  • 2 morötter
  • Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 ½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Skär köttet och fläsket i strimlor. Skala och skär löken i klyftor. Skala och skiva morötterna. Fräs lök och morötter i smör i en stekpanna. Ta upp det och bryn kött och fläsk i pannan. Krydda med salt, peppar och timjan.
    2. Vispa ihop crème fraiche, kalvfond, soja och vatten i en traktörpanna. Lägg i kött, fläsk, lök och morötter. Låt allt koka 10-15 min. Servera med lätt kokta grönsaker och bröd.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben