Svärmors biffpanna

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 5 minuter

Möra köttkuber tillsammans med salladslök och champinjoner i tomatsky blir en härlig middagsrätt. Låt köttet steka tills det blir riktigt mört.

Ingredienser

  • 600 g innanlår eller fransyska
  • 3 - 4 salladslökar
  • 200 g färska champinjoner
  • eller 1 burk konserverade, 185 g
  • 2 msk olivolja
  • salt, peppar
  • 3 dl köttbuljong
  • 4 msk rött vin
  • drygt 2 dl tomatpuré eller mild chilisås
  • 1/2 tsk timjan
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i kuber och skär salladslökarna i cm-stora bitar. Dela champinjonerna om de är stora. Värm oljan i en stekgryta och bryn köttet tills det fått färg. Krydda med salt och peppar. Ta upp köttet ur grytan.
    2. Fräs salladslök och champinjoner i grytan ca 5 minuter. Lägg tillbaka köttet i grytan och tillsätt buljong, vin, tomatpuré eller chilisås och timjan. Låt alltsammans puttra på svag värme ca 40 minuter eller tills köttet är mört.
    3. Smaka av och krydda ev mer. Servera rätten med pasta eller potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben