Biffstek Wasahof

Serverar: 4 portioner

En klassiker som funnits på matsedeln på Wasahof i Stockholm i många år. En god och lättlagad rätt. Vispa ur pannan med lite smör och en skvätt rödvin och häll över köttet.

Ingredienser

  • 4 utskurna biffar à 160 g
  • 2 msk smör till stekningen
  • 1 finhackad schalottenlök
  • Fyllning
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk svensk senap
  • 1 msk riven pepparrot
  • 2 msk kapris
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Rör samman alla ingredienser till fyllningen i en skål.
    2. Lägg biffarna i plastpåse eller mellan plastfolie och banka ut dem till ca 2-3 mm tjocklek med en kastrull. Fördela fyllningen jämnt på biffarna och vik ihop dem på mitten.
    3. Bryn smöret i en stekpanna och stek biffarna på hög värme någon minut på varje sida.
    4. Servera med rödvinssky, kokta grönsaker och gärna en potatisgratäng.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben