Biff på ungerskt vis

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Mycket god festmat .

Ingredienser

  • 4 rejäla biffstekar av utskuren biff
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör och rapsolja
  • Sås
  • 150 g färska champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul lök
  • Smör och rapsolja
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl rött vin
  • 1 dl vatten
  • ½-1 msk paprikapulver
  • 1 msk konc. kalvfond
  • Maizena mjöl, efter behag
  • Tillbehör
  • 20 små kulpotatisar av fast sort
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen ca 12-15 minuter i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och låt dem ånga av.
    2. Banka biffarna. Skär svamp, paprikor och lök i bitar. Fräs bitarna med smör och rapsolja i stekpanna. Koka upp grädde, rödvin och vatten. Red lätt med maizenamjölet. Tiillsätt svamp, lök och paprikablandningen, parikapulver och kalvfond. Sjud såsen 5 minuter. Salta och peppra.
    3. Stek potatisarna i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra.
    4. Stek till sist biffarna i smör och rapsolja. 2 minuter per sida för rosa i mitten, dubbla tiden för genomstekt. Krydda med salt och svartpeppar mot slutet.
    5. Servera biffarna med sås och stekt kulpotatis, samt bjud en god grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben