Biffstek med lök är en ursvensk rätt. Helst ska den stekas i gjutjärnspanna och serveras med stekt och sedan buljongkokt rödlök. Välj en väl marmorerad biff till den här rätten.
Ingredienser
500 g utskuren biff
6 rödlökar, skurna i tjocka ringar
3 msk smör
Salt
Vitpeppar
2 dl köttbuljongstärning
Persilja
Kokt skalpotatis
Instruktioner
Skala löken och skär den i hela, inte för tunna ringar. Stek löken i smör på medelvärme ca 5 minuter tills den är glansig och lätt brynt. Häll på buljongen och koka ihop ett par minuter. Ställ åt sidan.
Skär ut 4 biffar av köttet. Platta ut biffarna med knytnäven eller banka lätt med en köttbankare. Krydda båda sidor med salt och peppar. Bryn biffarna i smör i 3-4 minuter på varje sida.
Lägg upp biffarna på ett uppläggningsfat eller varma tallrikar.
Koka upp löken och slå den het över biffarna.
Strö hackad persilja över och servera genast.
Vad är finessen med att totalplanka ett recept från recept.nu? F-n va dåligt, och det gäller alla som bara plankar av rakt av utan vidare!