Biffstek med rostad peppat i madeirasås

Serverar: 4 portioner

Hittade receptet i en tidning och tyckte det lär gott.

Ingredienser

  • 4 utskurna biffar på vardera ca 150g
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör till stekningen
  • Till såsen
  • 1/2 msk smör
  • 2 msk hel svartpeppar
  • 2-3 msk hackade persiljestjälkar
  • 1 dl madeira
  • 3 dl vatten
  • 2 msk konc.kalvfond
  • 1 1/2 msk maizena + 2 msk vatten till redning
  • Salt
  • Sojakulör
  • Instruktioner

    1. Hetta upp en stekpanna och lägg i sparsamt med smör. Lägg i hel svartpeppar. Låt pepparn rosta ett par minuter. Ruska pannan då och då, Ta upp pepparkornen, häll värmen och lägg i mer fett.
    2. Stek biffarna som får smak av pepparn som rostats i samma panna.
    3. Koka under tiden upp madeira, vatten och koncentrerad kalvfond. Lägg i de grovt hackade persiljestjälkarna. Red av med maizena och sjud såsen 5 minuter.
    4. Sila och tillsätt den rostade pepparn, smaka av med salt och färga såsen med sojan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben