Bifftacos med krämig guacamole

Serverar: 4 portioner

En riktig supergod rätt i plocktappning ! Välj ugnen framför mikron för att värma tacoskalen, det gör stor skillnad för krispigheten. 597 kalorier per portion 32 g fett 35 g protein 38 g kolhydrater

Ingredienser

  • 2 paprikor, röda, gula eller orange
  • 2 gula lökar
  • 2 msk rapsolja
  • 600 g lövbiff
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ tsk chilipulver
  • ½ tsk oregano
  • ½ tsk chiliflakes
  • ½ vitlöksklyfta
  • 1 msk maizena mjöl
  • 1 dl vatten
  • Guacamole
  • 2 avokador
  • ½ vitlöksklyfta
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 2 krm salt
  • Salsa Fresca
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 2 krm salt
  • Servering
  • 8 tacoskal
  • 1 kruka romansallad
  • ½ burk majs, á 200 g
  • 1 ½ dl gräddfil
  • 1-2 lime, klyftade
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla löken. Stek paprika och lök glansiga i 1 msk olja 3 minuter, lägg åt sidan. Strimla lövbiffen. Blanda den med salt, spiskummin, chilipulver, oregano, chiliflakes och 1 msk olja. Skala och riv vitlöken.
    2. Guacamole: Kärna ur och gröp ur avokadon i en skål. Skala och riv vitlöken. Pressa i lime. Mosa med en gaffel eller mixa med en stavmixer. Salta.
    3. Salsa fresca: Skölj och skär tomaterna i bitar, plocka och hacka koriandern, blanda den med tomaterna. Pressa över limejuicen och smaka av med salt.
    4. Värm tacoskalen i ugnen enligt anvisning på förpackningen. Skölj och strimla salladen, häll av majsen. Stek köttet i en stor het stekpanna 3 minuter. Pudra över maizenamjölet, tillsätt vatten och låt det koka in i köttet.
    5. Servera tacoskalen med guacamole, salsa fresca, sallad, majs, gräddfil och limeklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben