Bikarbonatsbröd med valnötter

Serverar: 4-8 portioner

Tid: 1 timme

Detta är ett SUPERGOTT bröd. Inte helt onyttigt heller! Du kan lätt göra brödet till ditt egna genom att tillsätta precis vad du vill i de. Använd grundreceptet och tillsätt sen nötter, torkade frukter eller vad du själv behagar. En gnutta kanel är supergott i bröder, speciellt till jul! Och framför allt är det väldigt lätt att baka!

Ingredienser

  • 4 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 4 dl filmjölk el. youghurt
  • ½ dl mörk sirap el. brödsirap
  • 3 msk lingonsylt
  • valnötter
  • solrosfrön
  • russin
  • torkade aprikoser
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175° Blanda ihop alla torra ingredienser, alltså : Rågmjölet, vetemjölet, salt & bikarbonat. Rör noga! Tillsätt sedan filmjölken, sirapen och lingonsylten. Blanda ihop till en halvkletig smet. Sen kan du tillsätta precis vad du vill, i mitt fall använde jag denna gången: delade valnötter som jag blandade i ena limpan. Och i den andra tog jag russin och torkade aprikoser. Häll i smeten i en brödform och dekorera med te.x. solrosfrön. Sätt in i ugnen i ca 55-60 min! Låt stå och svalna.
    2. P.s på min bild visar det 2 limpor, för att få dessa måste du göra dubbel sats! D.s

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    rodelindstrom 3 oktober 2013

    Vad ska det vara för grader på ugnen och var i ugnen ska man grädda?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben