Billy Opels messmörssås

Serverar: 4 portioner

Mordgott! Från "halv 8 hos mig" när de var hos Erik Morell i Mora. Han serverade viltkryddad oxfilé, pressad potatis och ugnsbakade rotfrukter till. Jag serverade älgkalvsfilé och hasselbackspotatis till. Allt va gott men såsen bäst!

Ingredienser

  • 10 enbär
  • Smör till stekning
  • 2 msk viltfond
  • 4 dl vatten
  • 4 dl vispgrädde
  • 100 g messmör
  • Salt, efter smak
  • Viltkrydda, efter smak
  • Instruktioner

    Krossa enbären och bryn dem i stekpannan en liten stund. Häll på ca 4 dl vatten och viltfond. Låt det koka ihop till hälften. Tillsätt 4 dl vispgrädde och låt det hela koka ihop till simmig konsistens. Smaksätt med ca 100 g messmör, salt och viltkrydda. Vill man ha såsen tjockare kan man reda den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben