Billy Opels karamelliserad ädelost på hjortron

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Supersmarrrigt å enkelt! Från "halv 8 hos mig" när de va hos Erik Morell i Mora.

Ingredienser

  • 140 g ädelost
  • 1 ½ dl hjortronsylt
  • 4 tsk råsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på högsta grillvärme. Fördela hjortronen på 4 ugnsfasta assietter. Lägg en skiva ädelost uppe på och strö sockret över osten. Ställ in i ugnen under grillen eller använd en brännare på osten, tills sockret har smält och karamelliserats.
    2. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Sebbinger 8 december 2011

    Vad drycker man till denna efterrätt?

    mumsan 8 december 2011

    Kanske ett vitt sött vin, exempelvis en söt Tokajer eller ett sött vin av sauternestyp.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben