Ingredienser
100 g morötter
200 g schalottenlök
250 g purjolök
200 g stjälkselleri
4 msk tomatpuré
4,5 dl rött vin
4 l viltfond
50 krossade enbär
30 krossade vitpepparkorn
1 lagerblad
2 kvistar timjan
2 kvistar mejram
4,5 msk arrowrot
salt
Till sås nummer 2
1 l vispgrädde
3 dl stark viltfond
1–2 msk arrowrot
3–4 msk messmör
salt
peppar
Till garnityret
ca 150 g gul trumpetsvamp
ca 150 g svart trumpetsvamp
10 msk tranbär
smör till stekning
Det här behöver du
1,5 kg reninnanlår i strimlor
smör till stekning
Till rotfruktsflanen
tunt skivade kålrötter
tunt skivad kålrabbi
tunt skivade stora morötter
4,5 dl vispgrädde
1–2,5 msk salt
smör
en timbalform med 5 cm botten, 4 cm höjd
och 6 cm bredd