Olarsgårdens rödingfilé med messmörssås och potatispure

Serverar: 3-4 portioner

Ingredienser

  • Rödingfile ca. 7-10 st
  • Messmörssås
  • 0,5 liter grädde
  • 1 dl vitt vin (gärna Alsacé)
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 dl fiskfond
  • 200 gram messmör
  • Potatispure
  • 1 kg färskpotatis eller mandelpotatis
  • 5 dl grädde
  • 100 gram smör
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 tsk gourmésalt
  • Instruktioner

    1. Messmörssås Hacka lök låt den fräsa tills den blivit mjuk, tillsätt vitt vin reducera till hälften tillsätt fiskfond, tillsätt grädde och messmör helst brunt skivbart, smaka av med salt peppar eventuellt dill
    2. Potatispure Koka potatisen riktigt mjuk passera den eller mosa den med en gaffel Koka upp grädde och smör vispa ner det i potatisen tillsätt gräslöken och saltet
    3. Rödingen Stek rödingen i 3 msk smör och 3 msk olivolja när ryggfenan lossnar är fisken klar då skall den vara gyllenbrun på bägge sidorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    matpigan 20 maj 2016

    Om man använder filé så brukar det inte finnas någon ryggfena.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben