Gratinerad falukorv med potatispuré

Serverar: 4 portioner

Jag gillar korv på längden och på tvären, den här är på...?

Ingredienser

  • 600 g Scan falukorv
  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 100 g cheddarost
  • 2 msk grov senap
  • Potatispuré
  • 1 kg mjölig potatis
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skär tomaterna tunt. Riv osten.
    3. Skär djupa snitt i falukorven med ca 1 cm mellanrum. Fyll varje snitt med lök, tomat, ost och senap. Gratinera i ugn i ca 20 minuter eller tills osten fått gyllenbrun färg. Skala potatisen och koka tills den är mjuk. Häll av vattnet och ånga av potatisen ordentligt på spisen. Pressa den kokta potatisen i en bunke.
    4. Koka upp grädde och mjölk. Tillsätt smör och gräddmjölk under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera falukorven med potatispurén och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben