Jag gillar korv på längden och på tvären, den här är på...?
Ingredienser
600 g Scan falukorv
1 rödlök
3 tomater
100 g cheddarost
2 msk grov senap
Potatispuré
1 kg mjölig potatis
1 dl matlagningsgrädde
1 ½ dl mjölk
1 msk smör
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C.
Skala och skär löken i tunna klyftor. Skär tomaterna tunt. Riv osten.
Skär djupa snitt i falukorven med ca 1 cm mellanrum. Fyll varje snitt med lök, tomat, ost och senap.
Gratinera i ugn i ca 20 minuter eller tills osten fått gyllenbrun färg.
Skala potatisen och koka tills den är mjuk. Häll av vattnet och ånga av potatisen ordentligt på spisen. Pressa den kokta potatisen i en bunke.
Koka upp grädde och mjölk. Tillsätt smör och gräddmjölk under omrörning.
Smaka av med salt och peppar.
Servera falukorven med potatispurén och grönsallad.