Birgittas limpa

Tid: 2 timmar 30 minuter

Så enkla och goda limpor. Inga krusiduller. Barnens självklara favorit.

Ingredienser

  • 175 g smält margarin
  • 1 liter vatten
  • 1 pkt farinsocker
  • 1 kg rågsikt
  • 1 kg vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 pkt jäst
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och blanda i vattnet. Smula jästen i degbunken och lös upp jästen med lite av smör- och vattenblandningen. Blanda i övriga ingredienser och rör ihop till en smidig deg i köksmaskinen eller för hand.
    2. Låt degen jäsa i 45 minuter.
    3. Baka ut och forma degen till 8 runda limpor (2 limpor på varje plåt).
    4. Låt limporna jäsa ytterligare 40 minuter. Nagga limporna och pensla dem med ägg innan gräddning.
    5. Grädda i 175 grader i ca 20-25 minuter.
    6. Pensla gärna med litre ägg igen när du just tagit ut dem ur ugnen.
    7. Låt limporna svalna under bakduk.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1
    5
    1 h 30 min
    2
    4

    Kommentarer (3)

    flabban 6 november 2008

    Jättebra och lätthanterlig deg. Bakade ut 6 limpor (3 på varje plåt) Dom blev jättefina, men för söta för min smak så nästa gång använder jag mindre farinsocker i degen.

    gottgris 8 november 2008

    De var så goda så det behövdes inget pålägg , kunde inte sluta äta när man väl tagit en skiva. Kommer att baka de fler gånger

    mammakavat 8 februari 2009

    Hejsan! Har just laddat ner ditt "Birgitta limpa" recept. Undrar hur mycket det går i en pkt. farinsocker? Jag bor i Canada ....och är säker på att du inte vill att jag skall pröva med ett av våra pkt! :) Ha det så bra! Tack för receptet! åsa

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben