Så enkla och goda limpor. Inga krusiduller. Barnens självklara favorit.
Ingredienser
175 g smält margarin
1 liter vatten
1 pkt farinsocker
1 kg rågsikt
1 kg vetemjöl
1 tsk salt
2 pkt jäst
Instruktioner
Smält smöret och blanda i vattnet.
Smula jästen i degbunken och lös upp jästen med lite av smör- och vattenblandningen. Blanda i övriga ingredienser och rör ihop till en smidig deg i köksmaskinen eller för hand.
Låt degen jäsa i 45 minuter.
Baka ut och forma degen till 8 runda limpor (2 limpor på varje plåt).
Låt limporna jäsa ytterligare 40 minuter.
Nagga limporna och pensla dem med ägg innan gräddning.
Grädda i 175 grader i ca 20-25 minuter.
Pensla gärna med litre ägg igen när du just tagit ut dem ur ugnen.
Jättebra och lätthanterlig deg. Bakade ut 6 limpor (3 på varje plåt) Dom blev jättefina, men för söta för min smak så nästa gång använder jag mindre farinsocker i degen.
gottgris8 november 2008
De var så goda så det behövdes inget pålägg , kunde inte sluta äta när man väl tagit en skiva. Kommer att baka de fler gånger
mammakavat8 februari 2009
Hejsan!
Har just laddat ner ditt "Birgitta limpa" recept.
Undrar hur mycket det går i en pkt. farinsocker?
Jag bor i Canada ....och är säker på att du inte vill att jag skall pröva med ett av våra pkt! :)
Ha det så bra! Tack för receptet!
åsa
Jättebra och lätthanterlig deg. Bakade ut 6 limpor (3 på varje plåt) Dom blev jättefina, men för söta för min smak så nästa gång använder jag mindre farinsocker i degen.
De var så goda så det behövdes inget pålägg , kunde inte sluta äta när man väl tagit en skiva. Kommer att baka de fler gånger
Hejsan! Har just laddat ner ditt "Birgitta limpa" recept. Undrar hur mycket det går i en pkt. farinsocker? Jag bor i Canada ....och är säker på att du inte vill att jag skall pröva med ett av våra pkt! :) Ha det så bra! Tack för receptet! åsa