Biscotti md citron, vanilj och pistage

Serverar: 25-30 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Biscotti, de italienska bakverken som finns i hundratals variander. De här är bara "så goda" tycker jag

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 100 g vit choklad (ej blockchoklad)
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 dl pistagenötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 170 grader. Rör smör och soccker pösigt. Det går bra med elvispens degkrokar om du inte har en köksmaskin. Tillsätt äggen och vispa i 1 min.
    2. Blanda mjöl och bakpulver med tärnad choklad, citronskal och grovhackade nötter. Rör ner i äggblandningen. Du kan fortfarande använda elvispen om du vill.
    3. Degen ska vara mjuk. Forma en längd och jämna till den med våta händer samt platta till den något. Grädda i 18-20 min eller tills den känns fast.
    4. Låt längden kallna och skär sedan tunna skivor, ca 1 cm, på tvären. Torka biscottin i 75 graders varm ugn i ca 1 tim eller tills de känns torra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben