Biscotti, de italienska bakverken som finns i hundratals variander. De här är bara "så goda" tycker jag
Ingredienser
125 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
100 g vit choklad (ej blockchoklad)
1 msk rivet citronskal
1 dl pistagenötter
Instruktioner
Sätt ugnen på 170 grader. Rör smör och soccker pösigt. Det går bra med elvispens degkrokar om du inte har en köksmaskin. Tillsätt äggen och vispa i 1 min.
Blanda mjöl och bakpulver med tärnad choklad, citronskal och grovhackade nötter. Rör ner i äggblandningen. Du kan fortfarande använda elvispen om du vill.
Degen ska vara mjuk. Forma en längd och jämna till den med våta händer samt platta till den något. Grädda i 18-20 min eller tills den känns fast.
Låt längden kallna och skär sedan tunna skivor, ca 1 cm, på tvären. Torka biscottin i 75 graders varm ugn i ca 1 tim eller tills de känns torra.