Björksaltbakad Lax

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 minut

Receptet är framtaget av kockarna på Restaurang Äpplet i Umeå.

Ingredienser

  • 800 g laxfilé (benfri)
  • 600 g potatis
  • 10 g färsk Dill
  • 30 g smör
  • björksalt
  • salt
  • vitpeppar
  • Skaldjurssallad
  • 80 g räkor (i lake)
  • 80 g kräftstjärtar (i lake)
  • 100 g ruccolasallad
  • 80 g ärtskott
  • 1 vårlök
  • 10 g gräslök
  • Dressing
  • 1 msk olivolja
  • 1 pressad citron
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 125 grader. Portionera laxen i 4 lika stora bitar, strö på rikligt med björksalt samt lite vitpeppar. Låt vila ca. 40 min i kyl. Baka i ugnen på en smord plåt. Använd termometer, när kärntemperaturen är 50 grader är laxen färdig. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Hacka dill och smält smöret. Tillsätt potatis och dill i smöret och vänd runt i kastrullen. Häll bort lake från räkor och kräftstjärtar. Hacka vårlök och gräslök, skölj ruccolasallad och ärtskotten. Blanda alltsammans i en skål. Riv skalet från halva citron, pressa ur saften och blanda med olivoljan. Ringla över salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben